Designer for Smarte hjem

Smarthusteknologi

Bygger du nytt og har Smarthus i tankene – eller planlegger du å gjøre om boligen til et Smarthus? Da holder det nok ikke kun med en interiørdesigner hvis man skal ha et hjem som inkluderer teknologi for å blant annet oppnå økt velvære og komfort, bedre inneklima, økt sikkerhet, det å kunne forenkle betjening gjennom automatiserte og intelligente funksjoner og redusere strøm med tanke på miljøet og egne kostnader m.m. Har du kompetanse på området selv, så er det bare til å sette i gang! 🙂

Smart teknologi finnes nå i mange varianter på en rekke ulike områder. Det kan være lyd, lys og varme som styres via stemme, bevegelser, tid m.m., et kjøleskap som selv tar seg av bestillinger når beholdningen av ulike varer begynner å gå tom, sensorer for å hindre og varsle om ev. innbrudd, overvåkningskamera som aktiveres og tar opp video, sensorer som varsler når det er kommet post, når el-bilen må lades og mye mye mer.

Vil du jobbe med smarthus-teknologi?

Det å opparbeide seg kompetanse på denne type teknologi kan være lurt. Et sted å begynne kan være at du selv installerer ulike produkter og løsninger i eget hjem, for å teste ut det som allerede finnes på markedet, bli kjent med mulighetene – og kunne gi råd til andre.

Internet of Things, altså Tingenes Internett kan du også gjøre et Google-søk på, og da vil du kunne lære mye. I tillegg finnes det utdannelser innen en rekke fagfelt, og ikke minst kurs du kan ta for å få økt kompetanse innen teknologi og smarthus-teknologi generelt.

Lykke til på veien!

Anbefalte blogginnlegg