Ønsker du å jobbe med noe helt annet?

Ønsker du å jobbe med noe helt annet?

Det kan være et hav av grunner til at noen ønsker å bytte jobb.

Årsaker kan blant annet være at man ikke trives med de oppgavene man har, ev. har fått nye oppgaver som man selv i utgangspunktet ikke ønsket. Kanskje er det mangel på faglig og/eller personlig utvikling, misnøye med ledelsen eller i hvilken retning virksomheten føres? Skjer det lite med tanke på lønnsutviklingen? Listen er lang, og vi skal nå se på tema som mange er opptatt av når man snakker om å bytte jobb.

Viktig å tenke på, er hvorfor du ønsker å bytte jobb. Hva er årsaken til at du ønsker å slutte?


Er det en høyere lønn du er på jakt etter? Da er det langt enklere å gå opp i lønn ved å bytte jobb, enn å bli værende i håp om et heftig lønnsopprykk.

Savner du en faglig og personlig utvikling, og ønsker å lære mer, ev. få et større ansvarsområde? Da er kan veien være å skifte jobb, dersom du ikke får innfridd dine ønsker og behov der du i dag jobber.

Du må se din egen verdi, tenke på hvordan du selv ønsker å utvikle deg og hva du faktisk har å by på. Er ikke mulighetene der i dag, da må du se om andre virksomheter er på utkikk etter din kompetanse og kan være fleksible nok til å gi deg den friheten du trenger for å bidra med det du ønsker.

Husk at du må tenke på hva som motiverer deg i en jobb. Økonomi kan også være en viktig faktor, hvor du må vurdere hva du har muligheten til. Kan du f.eks. flytte på deg, hvis drømmejobben dukker opp? Kan du få innvilget permisjon, slik at du får testet ut en jobb hos en annen arbeidsgiver – uten at du sier opp?

Er det muligheter for omskolering og å få dekket en ny utdannelse?


Det kan være muligheter for å få dekket omskolering etter f.eks. en yrkesskade. Da må man ta kontakt med NAV. Er du arbeidsledig eller har blitt permittert, har du også rett til støtte. Her er NAV også riktig instans å prate med.

Hvor ofte bør man bytte jobb?

Det er heller ikke unormalt å bytte jobb innimellom, og de fleste vil bytte jobb en eller flere ganger i livet. Faktisk er det slik at nordmenn bytter jobb ca. hvert 4. og 5. år – så det at du kanskje er på tanken om å bytte jobb, det er ikke en tanke å være bekymret over. Kan det være at det er et tegn på at du trenger en forandring? Nye impulser og nye utfordringer?

Anbefalte blogginnlegg